EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Postás Harsona

Nehéz év után, de még nehezebb év előtt állnak a POSTÁSOK. Igen, így nagybetűvel írva, mert a postás az, aki letesz előbb valamit az asztalra és csak az után kérdi, hogy ebből mennyi az enyém? Lassan azonban ott tartunk, hogy egyre többet követelnek tőle, a szétosztani való pedig gyorsan fogy, és rohamosan szűkül. Ritkán kérdezik meg, hogy van-e valami baja, és ha van, azon tudnának-e segíteni? A kérdéseket mára a követelések váltják fel, az együttérzést kiszorítja az önzés, a jövőtől való félelem, a rettegés a munka elvesztésétől. A közösségeket a bizalmatlanság légköre bomlasztja fel, a barátság már csak a múlté, a főnök már nem az a szigorú, de igazságos vezető, akinél védelmet találhatott a munkáját becsületesen elvégző de – emberek vagyunk – hibát elkövető munkatárs. Ma a postánál a hiba végzetes, nincs mentség, nincs magyarázkodás, nincs könyörület.

Fogadjuk el, hogy ilyen hideg a világ, ilyen rideg az élet, ilyen kíméletlen a piac, ilyen befelé forduló a társadalom? Nem!

Mondjuk ki, hogy mára ebből elég! Ez elviselhetetlen! Ez ellen tenni kell!

Kinek?

Mindenkinek és főleg nekünk, a szakszervezeteknek ebbe nem szabad belenyugodnunk. Munkákkal, tevékenységünkkel, és hitünk teljes súlyával a munkavállalók, a POSTÁSOK mellett a helyünk.

Azt akarjuk, hogy munkahelyünkre ismét örömmel járhassunk be nap, mint nap, ahol az emberi kapcsolatok újra értékké válnak, ahol a munkánk megbecsülését érezzük, ahol a vezetés tiszteletét nem kikényszerítik, hanem a mindennapok munkája alakítja elismertté.

A POFÉSZ célja, hogy olyan postai munkahelyek legyenek, amelyek mindenki számára biztosítják a tisztességes megélhetés lehetőségét, mert az ott kapott fizetésből gyarapodni és élni lehet, a család eltartása már nem jelent napi gondot.

Most ugyan messze vagyunk még ettől, de apróbb sikereink alapján ébrednek lassan reményeink is.

Ne mehetünk el szó nélkül a 2014 bérmegállapodás mellett, mely hosszú évek után először biztosít havi többletjövedelmet a postai munkavállalók több mint 90 százalékának. Az egyszeri kifizetések már jelentősen megnövekedtek az előző évhez képest és szinten tudtuk tartani a VBKJ éves összegét is.

Hogy ennél sokan többet vártak? Tudjuk. De ennyi a lehetőség és ennek kiharcolása is a POFÉSZ egyik eredménye. Több évtizedes lemaradást kéne pótolnunk és az egyszerre nem megy. De nem engedünk. Állandó nyomás alatt tartjuk a vezetést, hogy minden lehetőséget használjon ki, az év közbeni keresetemelésre.

Mint írtuk a nehéz évet, még nehezebb követi. A választások éve. 2014 a parlamenti, az európai, az önkormányzati választások éve lesz.

 A kampány alatt, a választások előtt fokozott felelősség hárul a postás dolgozókra, akik a választási irodáktól, a pártoktól és a társadalomtól sok feladatot kapnak. El kell juttatni a szavazókhoz a választáshoz szükséges küldeményeket, iratokat, ismertetőket, program füzeteket és meghívókat. Az egész ország – köztük a külhoni magyarok is - azt kéri és várja a postásoktól, mint ahogyan eddig is tették munkájuk során, precízen, pontosan és politikailag semlegesen juttassák ezeket célba.

Mint mindig, most is előbb a postás teszi a dolgát, amit hivatása kiszab rá. Békésen, türelmesen, várakozóan.

De utána már a jóból is nagyobb szeletet kér, mint amit eddig kapott!

A Potás Harsona  legújabb száma letölthető ITT!

 
1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének