EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Együttműködik a hat konföderáció ifjúsági tagozata

"A válság, a hazai és európai foglalkoztatásügy nehézségei számos tekintetben új kihívásokat állítanak az érdekképviseletek elé. A sokszor eltérően gondolkodó szervezeteknek az érdeke azonban mindenképpen közös. A szakszervezetek közötti értékrendbeli különbségeket együttműködési alapként lehet, és kell is kezelni, különösen a fiatal korosztályokat illetően. Ezért kötöttünk "együttműködési megállapodást" az összes magyarországi szövetség képviseletében." Mondta Szabó Imre a Munkástanácsok Ifjúsági Tagozatának elnöke vasárnap Balatonszemesen, ahol a hat konföderáció ifjúsági tagozatai együttműködési megállapodást írtak alá.

Együttműködési Nyilatkozat

amely létrejött az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége Ifjúsági Tagozata, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés Ifjúsági Tagozata,a Fiatalok Ligája mint a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának Ifjúsági Tagozata, a Munkástanácsok Országos Szövetsége Ifjúsági Tagozata, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozata, és a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség között, az alábbiak szerint:

Mi, a magyar szakszervezeti konföderációk ifjúsági szervezetei egyaránt elkötelezettek vagyunk a magyarországi ifjúság helyzetének javítása iránt, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a fiatalokat és a munka világát érintő kérdésekben a minél szélesebb körű összefogást a szakszervezeti szolidaritás jegyében. Ennek megfelelően a jövőben rendszeressé kívánjuk tenni az egymással való párbeszédet és egyeztetést. Szükség esetén közösen lépünk fel a fiatalok érdekében.

Aggodalommal figyeljük a növekvő ifjúsági munkanélküliség, az elvándorlás, a fekete foglalkoztatás, a felsőoktatási helyzet és a pályakezdő fiatalok romló esélyeinek jelenségét, amely a fiatalok kiszolgáltatottságának növekedését eredményezi az élet minden területén, különösen a munkaerő-piacon. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az ifjúság életminőségét meghatározó tényezők mint a munkavállalás lehetősége, a tisztességes bér, a családalapítás, a gyermekvállalás, a lakáshoz jutás, a megfelelő egzisztencia kialakításának feltételei elérhetőek legyenek minden fiatal számára. A problémák orvoslására további kormányzati programokat és beavatkozást sürgetünk, melyhez minden szervezeti és szakmai segítségünket felajánljuk.

A munkavállaló ifjúság képviselőiként elkötelezettek vagyunk a szakszervezeti mozgalom pártpolitikai függetlensége mellett, és minden demokratikus erővel kész vagyunk a tárgyalásra a fiatalok helyzetének javítása érdekében.

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének