EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Jobb, ha felkészülnek az autóipari dolgozók

 

2017.01.02
Gyorsabban fog bekövetkezni az átállás a tisztán elektromos autókra, mint azt korábban sejtettük és ennek mélyreható következményei lesznek az autóiparban dolgozókra nézve is - jelentette ki Jörg Hofmann, az IG Metall szakszervezet főtitkára a német dpa hírügynökségnek adott interjúban.

Az első prognózisok szerint még a kettős hajtással rendelkező hibrid járművek készítették volna elő a terepet a tisztán elektromos autók számára. A gyártókkal folytatott egyeztetésekből viszont arra lehet következtetni - mondta el a szakszervezeti vezető -, hogy a tisztán elektromos autók a vártnál jóval gyorsabban fognak elterjedni, míg a hibrid hajtás elsősorban a prémium kategóriában játszik majd fontosabb szerepet.

Mindazonáltal ma még nehéz lenne pontos forgatókönyvet felállítani a technológiai átállásnak a foglalkoztatásra gyakorolt hatásáról - mutatott rá.

Az autóiparban foglalkoztatott mintegy 880 ezer alkalmazottból 250 ezren dolgoznak a technológiai átállással leginkább érintett hajtómű gyártásában. Rámutatott, hogy a foglalkoztatási problémákat valószínűleg meg fogják tudni oldani a természetes demográfiai folyamatok. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az idősebbek nyugdíjba vonulását követően a megmaradókat új feladatok ellátására kell átképezni. "Senki nem kerülhet az utcára" - szögezte le a szakszervezeti vezető, hozzátéve, hogy az új felvételeseknél pedig már most gondolni kell a szakismeretekkel szemben 10-15 év múlva jelentkező igényekre.

forrás:Figyelő Online 
 
1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének