Legfrissebb hírek

Legfrissebb hírek 2018-01-24T16:54:52+00:00

A reálkereset megduplázására van szükség a magyar gazdaság felzárkózásához

2018. július 16.|

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke jó elgondolásnak tartja a jegybank azon javaslatát, amely a közfoglalkoztatottaknak szóló átképzési programok hatékonyságát növelni kell. Meg kellene duplázni a magyarországi reálkeresetek szintjét, akkor érhető el az uniós átlag, illetve az osztrák bér 80 százaléka – mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke a Világgazdaságnak, a jegybank 180 pontos javaslatcsomagjának kereseteket érintő pontjaira reagálva.

Még nem dőlt el, mi lesz a cafetéria jövője

2018. július 12.|

Háttérszámításokat végez a kormány a béren kívüli juttatások munkaadók és a munkavállalói érdekképviseletek által javasolt megtartásáról – derült ki a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF).

Üdülés Kehidakustányban

2018. július 9.|

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szeretettel várja a  Munkástanácsok Országos Szövetsége tagszervezeteinek tagjait Kehidakustányba, ahol a tagok kedvezménnyel vehetik igénybe a szakszervezeti üdülő apartmanjait.

A munkavállalói oldal több támogatást is megtartana

2018. július 9.|

A Munkástanácsok egyetért bizonyos kafetériaelemek fenntartásával, ugyanakkor ezeknek az elemeknek a rögzítése a bérmegállapodásban nem lenne szerencsés – fogalmazott megkeresésünkre Palkovics Imre, a szakszervezet vezetője. Kiemelte: ebben az esetben fennállna a veszélye annak, hogy a kafetériaelemek megtartása érdekében a béremelések mértéke lenne kisebb, márpedig az érdekképviseletek elsődleges szempontja nem az egyéb juttatások, hanem a bérek emelése. Palkovics felidézte: míg a béreket beleszámítják a nyugdíj- és egészségügyi alapba, a kafetériaelemek nem járulnak hozzá e rendszerekhez. A munkavállalói oldal elsődleges célja, hogy a dolgozókat ne érje nettó jövedelemcsökkenés.

Csúcsot döntött az igazolatlan munkahelyi távollét

2018. július 7.|

Minél nagyobb létszámú egy vállalkozás, annál több a betegség miatt kieső napok átlagos száma. Míg az 5–49 fős szervezeteknél dolgozók átlagosan fejenként csak 3,8 napot voltak táppénzen vagy betegszabadságon (a fizikaiak 4,6, a szellemiek 2,6 napot), addig az 50–249 közöttieknél ez már 8,7 nap (10,4, illetve 5,7 nap), de ez is jóval alacsonyabb volt, mint a legalább 250 főt foglalkoztató vállalkozásokra jellemző 11,2 nap (14, illetve 7,1 nap).

Százezren tüntettek Bécsben a 12 órás munkanap bevezetése ellen

2018. július 3.|

Bécsben több tízezer ember vonult utcára szombaton, hogy egy olyan törvényjavaslat ellen tiltakozzon, amely bevezetné a 12 órás munkanapot és 60 órás hetet. A bécsi rendőrség szerint a tüntetésen 80 ezren vettek részt, az azt megszervező Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) szerint 100 ezren.

Varga Mihály: a kormány nyitott a szociális partnerekkel közös párbeszédre

2018. július 2.|

A lakhatási és mobilitási, a családokat támogató, valamint az öngondoskodást segítő kafetériaelemek megtartásáról egyeztetnének a kormánnyal a munkaadói és a munkavállalói képviseletek, de a rendszer átalakításával kapcsolatos kormányzati szándékkal mindenki egyetért – nyilatkozták a Magyar Időknek az érdekképviseletek. A Pénzügyminisztérium megkeresésünkre kiemelte: cél, hogy a dolgozók munkájukért bért és ne utalványokat kapjanak.