EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

ELLÁTÁSI CSOMAG: MARADTAK NYITOTT KÉRDÉSEK

- Nem született végleges döntés a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, mivel bizonyos részletkérdések még nyitva vannak – mondta lapunknak Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának (vkf) tegnapi ülését követően. Az egyik ilyen kérdés a veszélynek kitett munkavállalóknál a munkaidő ügye.

A munkaadók álláspontja szerint ugyanis ha rövidebb munkaidőben foglalkoztatják ezeket a dolgozókat, akkor a fennmaradó törtidő ledolgozására ki kellene találni valamilyen megoldást. A másik kérdés a fokozott egészségkárosodásnak kitett munkavállalóknak létrehozandó pénzügyi alappal kapcsolatos. A munkaadók ugyanis pénzügyi közvetítőkre bíznák ennek a működését, a szakszervezetek viszont az állam kezébe adnák.

A szociális partnerek egyetértettek abban, hogy a nyugdíjasok, valamint a romák jelentik a legnagyobb munkaerő-tartalékot. Az adatok alapján ráadásul európai uniós viszonylatban Magyarországon meglehetősen kevés a nyugdíjas foglalkoztatott. Erre jó megoldás a nemrég indult szövetkezeti rendszer, de szóba került a 65 év alattiak bérplafonjának eltörlése is.

– Szintén lényeges kérdés volt az ülésen az uniós munkaügyi tervekben kialakult konszenzus a felek között. Ez azért fontos, mert a kiküldetési irányelvvel, a szociális pillérrel, valamint az uniós munkaügyi hatóság felállításával kapcsolatos tárgyalásokon a kormány, valamint a visegrádi országok jobb tárgyalási pozíciót foglalhatnak el.

Forrás: Magyar Idők

Kép forrása: 24.hu

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének