EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Elfogadták az ifjúsági garanciaprogramot!

A Munkástanácsok Ifjúsági Tagozata örömmel fogadja, hogy az Európai Unió 6 milliárd eurót különít el a fiatalkorúak munkanélküliségének felszámolására. Az egyre elkeserítőbb tagállami ifjúsági foglalkoztatási adatokra véleményünk szerint sürgős, azonnali válaszokat kell adnia a tagállamoknak, melyhez jelentős források lesznek szükségesek a jövőben.

Magyarország az elmúlt időszakban is tett lépéseket az ifjúsági munkanélküliség csökkentése érdekében, mely programok rövid távon eredményeseknek bizonyultak, de számos foglalkoztatási garancia bevezetésére lesz szükség a jövőben. A gazdasági és pénzügyi válság egyik, ha nem a legszomorúbb következménye a fiatal korosztályok foglalkoztatási helyzetében mutatkozik meg, felszínre hozva a hazai oktatási és foglalkoztatási rendszer évtizedes hibáit.

Fontosnak és kívánatosnak tartjuk, hogy a foglalkoztatáspolitikai eszközök bevezetéséhez ezért szorosan kapcsolódjanak képzési, oktatásügyi intézkedések, hiszen az ifjúságügyi munkanélküliség nem csak foglalkoztatási, hanem oktatáspolitikai kérdés is egyben. A MOSZ ezért továbbra is javasolja a szakmai gyakorlatok felülvizsgálatát, a képzési helyettesítés rendszerének bevezetését, valamint az újonnan bevezetett programok széleskörű, szakmai kiértékelését, melynek következménye lehet egyes a munka világát szabályozó jogszabályok módosítása, illetve további új intézkedések meghozatala az elfogadott ifjúsági garanciaprogram ajánlásai mentén.

Szabó Imre, tagozati elnök

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének