EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Céljaink

Munkahelyi érdekvédelem

A Szövetség a legfontosabb a munkahelyi érdekvédelem segítése. Ezt a változatlanul súlyos gazdasági helyzet, a kormány által folytatott takarékossági intézkedések, és mindenekelőtt azok a munkahelyi érdekvédelem jogi kereteiben végrehajtott változások indokolják, amelyek a 2012. július 1-jén hatályba lépő új Munka Törvénykönyvében foglaltatnak.

Szakmai segédanyagok készítése

A Munkástanácsok az új Munka Törvénykönyvéhez szakmai segédanyagokat dolgoz ki, elsősorban a tagszervezeti képviselők számára, de az összefoglaló kiadványok a munkavállalók számára is hasznos információkat nyújtanak.

Konzultációs jogosítvány

A jövőben jelentős változás lesz, hogy az új törvényben egy sor érdekvédelmi és konzultációs jogosítványt csoportosítanak át a szakszervezetektől az üzemi tanácsokhoz. Ezért fontos, hogy a Munkástanácsok képviselői tagjai legyenek az üzemi tanácsoknak. Az üzemi tanácsok szakmai felkészülését képzések szervezésével segíti a Szövetség, amelynek célja, hogy az üzemi tanácsok érdemi partnerei legyenek a munkáltatóknak.

Jogsegély szolgáltatás

A Munkástanácsok részt vesz a Jogpont+ hálózat kiépítésében, mellyel az egyéni érdekvédelmet és jogorvoslatot segíti.

A munkástanácsi hagyományokat felújítva az idei célkitűzések közé tartozik továbbá a munkavállalói tulajdonszerzés kezdeményezése az elfekvő, nem kellő figyelemmel kezelt kisebbségi állami tulajdonrészek átvételével, valamint az MRP korszerűsítésével és alkalmazásának népszerűsítésével.

Középszintű érdekegyeztetés

A MOSZ fontos feladatnak tartja a középszintű érdekegyeztetés megerősítését, valamint az országos érdekegyeztetés szintjén folyamatosan napirenden kívánja tartani az új Munka Törvénykönyve egyes pontjainak mielőbbi korrekcióját.

Adó és járulékrendszer módosítása

A Munkástanácsok továbbra is követeli az adó- és járulékrendszer módosítását. A foglalkoztatás növelését különösen a veszélyeztetett fiatal és a nyugdíj előtti korosztályt figyelembe véve kívánja segíteni.

Kereszténység szellemiség megjelenítése a magyar szakszervezeti mozgalomban

A Szövetség szorosabbá kívánja tenni a Munkástanácsok és a keresztény egyházak közötti kapcsolatot, amelynek során az egyházakkal közösen kíván fellépni a munka világában tapasztalható kiszolgáltatottság és szociális leszakadás elkerüléséért.

Összefogás

A változások okozta nehezebb körülmények között a szakszervezetek a túlélésükért küzdenek, ezért még nagyobb összefogásra van szükség az egyes szervezeteken belül és a különböző konföderációk és ágazatok között. A MOSZ felkészült szakembereivel és stabil értékrendjével kész az összefogásra.

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének