EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Az OCED szerint is működik a béremelésre és az adócsökkentésre épített gazdaságpolitika

Nyári előrejelzéséhez képest felfelé módosította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó idei és a jövő évi várakozását az OECD Economic Outlook című kiadványában. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet a tavaly novemberi hatéves bérmegállapodásnak és adócsökkentésnek köszönhetően a bérek erőteljes növekedésére és a beruházások felfutására számít.

Az OECD Economic Outlook című kiadványában a nyári előrejelzéshez képest felfelé módosította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó idei és a jövő évi várakozását. A nemzetközi szervezetek és piaci elemzők egyaránt gyorsuló magyar gazdasággal számolnak ősszel megjelent anyagaikban, visszatükrözve a magyar gazdaságpolitika növekedéstámogató hatását. A jelentés szerint folytatódik a bérek emelkedése és a foglalkoztatás is tovább bővül, ami egyértelműen a tavaly novemberi hatéves bérmegállapodás eredménye. A magasabb reáljövedelem a fogyasztás erősödését vetíti előre, a beruházásokat pedig az uniós források felhasználása támogatja. A magánvállalatok beruházásainak különösen kedvező az alacsony kamatkörnyezet, a lakásépítés pedig az otthonteremtési támogatásokat köszönhetően fog erősödni - írja az OECD. Mindemellett kedvezőek maradnak az egyensúlyi mutatók, amelyek a növekedési folyamatok fenntarthatóságát támasztják alá. Az OECD értékelése szerint továbbra is többletet fog mutatni Magyarország folyó fizetési mérlege, illetve az előrejelzési horizonton mindvégig csökkenő pályán marad az államadósság.

A magyar gazdaság eredményeit és pozitív kilátásait a nemzetközi szervezetek, az elemzők, a hitelminősítők és a befektetők is elismerik. A kormány folytatja a béremelésen, az adócsökkentésen és a versenyképesség erősítésén alapuló gazdaságpolitikát. A hatéves bérmegállapodás alapján 2018. január elsejétől a munkáltatói adó szintje további 2,5 százalékponttal 19,5 százalékra mérséklődik. 

Budapest, 2017. november 28.

Nemzetgazdasági Minisztérium

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének