EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

A Független Egészségügyi Szakszervezet Közleménye

2013. december 11-én a Független Egészségügyi Szakszervezet levélben fordult Dr. Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkárhoz. A 2013. évben betegágy mellől nyugállományba vonult és a pályaelhagyások következtében megüresedett fel nem töltött státuszok ügyében.

 "A Független Egészségügyi Szakszervezet, 1700/2012. (XII.29) Korm. határozat, valamint 431/2013. (XI. 15.) Korm. rendelet alapján végrehajtott intézkedések megtakarításaiból eredő pluszforrásokat felhasználva, az egészségügyben betegágy mellett ápolási feladatot ellátó és a szakfeladatok ellátásának gazdasági és műszaki feltételeit biztosító egészségügyi szakdolgozóknak és egészségügyben dolgozóknak egy egyszeri kereset kiegészítés formájában történő, a többlet terheket figyelembe vevő juttatás kifizetését kéri. "

A betegágy mellől nyugdíjba vonuló munkatársaink közül sokan nem kérték továbbfoglalkoztatásukat, helyükre nem történt munkaerőpótlás, ez részben köszönhető az utánpótlás hiánynak, részben a külföldön történő munkavállalásoknak illetve a pálya elhagyásnak. A gazdasági és műszaki hátteret biztosító munkavállalók esetében sem még erőteljesebb a hatás, mert ők béremelésben sem részesültek. Sok esetben a minimum feltételek határán, vagy az alatt van a szakszemélyzet és a technikai személyzet  létszáma, a biztonságos betegellátás érdekében az elvárhatónál nagyobb teher hárul a munkavállalókra. Az ellentételezés a végzett többlet munka arányában elvárható. A folyamatos munkarendben dolgozók a műszakpótlékok számításánál is hátrányosan érintettek, mert a teljes bérrendezés a pótlékalap befagyasztása miatt nem valósulhatott meg.

Kapcsolat:

Név/cím: Kiss László FESZ elnök

Telefon: +3670/934-6959

Email: fesziroda@gmail.com

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének