500 új munkahelyet teremt 30 milliárdos fejlesztéssel a ThyssenKrupp

Letették a német beszállító Jászfényszarun épülő új gyárának alapkövét. A zöldmezős beruházás révén kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak majd. A német vállalat hosszú távú befektetési stratégiájában fontos partnereként számít Magyarországra, ezért a konszern további beruházásokat is lehetségesnek tart hazánkban.

A ThyssenKrupp 1999 óta folytat K+F tevékenységet Magyarországon, a budapesti Kompetencia Központ elektromechanikus kormányrendszer-fejlesztései révén mára világszerte ismertté és elismertté vált az autóiparban. A magasan képzett magyar mérnökök olyan elektromos kormányrendszereket fejlesztenek, amelyek a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett elektromotoros rásegítést alkalmaznak.

Fontos jelzés a hazai befektetési környezet számára, hogy a közel nyolcvan országban jelen levő ThyssenKrupp hazánkat találta alkalmasnak egy újabb gyár megépítésére, s továbbra is bízik a magyarok szakértelmében. A vállalat célja magas hozzáadott értékű beruházások végrehajtása Magyarországon. További fontos tényező, hogy a német ipari konszern egyre szélesebb körű kapcsolatot ápol a magyarországi felsőoktatási intézményekkel, többek között a Műegyetemmel és az Óbudai Egyetemmel is.

Magyarország és Németország gazdasági együttműködése kiemelt jelentőségű, eredményessége alapvetően határozza meg a magyar nemzetgazdaság teljesítményét: Németország Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnere, 2015-ben 27,3 százalékban részesedett a magyar exportból, az importból 26 százalékkal. Az eredmények nemcsak a gazdasági adatokon mérhetőek le, hanem a befektetők hangulatán és beruházási kedvén is. A Német–Magyar Gazdasági és Iparkamara  felmérésre szerint a német vállalatok 80 százaléka újra Magyarországon fektetné be tőkéjét.

A ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatójával néhány napja készült interjúnk ide kattintva olvasható.